Названо суму, яку Україна за рік витратила на боротьбу з коронавірусом

Читать на русском

Україна за рік витратила на боротьбу з коронавірусом понад 46 мільярдів гривень. На що пішли гроші.
фото economy.24tv.ua

Україна за рік витратила на боротьбу з коронавірусом понад 46 мільярдів гривень. Найбільше направили на лікування пацієнтів із COVID та на вакцинацію.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів у п'ятницю, 4 лютого.

Попри «Омікрон»: у яких країнах скасовують або послаблюють карантинУ деяких країнах Європи, незважаючи на високий рівень захворюваності на коронавірус, скасовують або послаблюють карантин.

«У 2021 році загальні витрати коштів держбюджету на протидію пандемії COVID-19 склали 46,4 млрд грн», - сказано в повідомленні.

Гроші були використані на: оплату послуг з екстреної та стаціонарної медичної допомоги, наданих пацієнтам з COVID-19, а також послуг із вакцинації населення від COVID-19 (22,4 млрд грн), на закупівлю вакцин від COVID-19 (11,4 млрд грн), на забезпечення лікарень киснем, діагностичним обладнанням, експрес-тестами та видатковими матеріалами для тестування (2,5 млрд грн), на доплати до зарплат медикам (0,5 млрд грн) тощо.

Нагадаємо, Україна накрив новий спалах коронавірусу – вже не перший тиждень у країні фіксують антирекорди нових хворих за добу.

У Кабміні очікують, що пандемія може закінчитися у 2022 році.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: