Резніков пояснив, хто зможе уникнути призову до армії з 2024 року

Читать на русском
Резніков пояснив, хто зможе уникнути призову до армії з 2024 року. Для цього юнакам треба буде пройти короткотривалу інтенсивну підготовку.
Фото - ОПУ.

У Міністерстві оборони України повідомили, що з 1 січня 2024 року планується повністю замінити військовий призов на короткотривалу інтенсивну підготовку.

«Президент доручив, і ми підготували бачення моделі, на першому етапі якої призов зберігається, проте в якості альтернативи вводиться короткострокова (3-4 місяці) інтенсивна військова підготовка. Пройшовши таку підготовку, молоді люди не потраплятимуть під призов. Натомість вони отримають базові військові навички. З 1 січня 2024 року ми плануємо повністю замінити призов на короткотривалу інтенсивну підготовку, поступово збільшуючи обсяги залучених і підтримуючи їхні навички шляхом періодичних тренувань та зборів» — цитує міністра Олексія Резнікова пресслужба Міноборони.

Строкова військова служба: як змінювалася кількість призовників«Слово і діло» пропонує подивитися, як змінювалась кількість призовників на військову службу з 2015 року.

Нагадаємо, в Україні скасують призов на строкову військову службу.

Кабміну доручено забезпечити підготовку та внести на розгляд Верховної ради України законопроєкт.

«Слово і діло» пропонує подивитися, як змінювалась кількість призовників до української армії з 2015 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: