Рада не змогла затвердити порядок 7-ої сесії та порядок денний

Читать на русском
Нардепи перед карантином 1 лютого провалили голосування за порядок денний і двічі не змогли прийняти повістку на сьому сесію ВР.
t.me/verkhovnaradaukrainy

Нардепи в єдиний пленарний день перед карантином у вівторок, 1 лютого, провалили голосування за порядок денний і двічі не змогли затвердити порядок денний на сьому сесію ВР дев'ятого скликання.

Так, спікер парламенту Руслан Стефанчук поставив на голосування проєкт постанови про порядок денний сьомої сесії Верховної ради 9-го скликання.

З канікул на карантин: як депутати працювали у перший пленарний тиждень рокуВерховна рада провела перший пленарний тиждень у році, його важко назвати продуктивним. З наступного тижня нардепи йдуть на карантин.

Проте його не затвердили через юридичну помилку. Як пояснив нардеп Ярослав Железняк, у постанові про порядок на сьому сесію знайдено дві грубі помилки (в текст потрапили закони другого читання).

Порядок денний на сьогодні Рада також не ухвалила - рішення підтримало лише 204 депутати.

«Рішення не ухвалено. Шановні колеги, ну що ж, йтимемо тоді з кожного питання — включаємо чи не включаємо на розгляд», - заявив голова ВР Руслан Стефанчук.

Після перерви в Раді порядок на сьому сесію також провалили – у залі набрали лише 203 голоси.

Нагадаємо, 1 лютого розпочалася сьома сесія Верховної ради дев'ятого скликання. Сьогодні у залі з трибуни виступив президент Володимир Зеленський.

«Слово і діло» писало, про що говорили на погоджувальній раді і за що фракції та групи готові будуть голосувати.

Із завтрашнього дня через спалах COVID депутати працюватимуть у комітетах, комісіях, депутатських групах та фракціях. Пленарні засідання перенесли на кінець місяця.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: