Законопроєкти у Раді: скільки ініціатив було зареєстровано у січні

Читать на русском

У Верховній раді на початку року зареєстрували 93 законопроєкти (для порівняння, у грудні було 142). Від президента Зеленського надійшов лише один законопроєкт, від уряду – 10, від нардепів – 82. «Слово і діло» проаналізувало, які фракції та групи найбільш активно займалися законотворчою діяльністю у січні.

Єдиний законопроєкт, який Володимир Зеленський вніс у січні до парламенту – про ратифікацію угоди з ЄС та Європейським співтовариством з атомної енергії щодо участі України у програмах «Горизонт Європа» та «Євроатом».

Кабмін Дениса Шмигаля зареєстрував за місяць 10 законопроєктів. Серед них – ратифікація угоди з Великою Британією про офіційну кредитну підтримку розвитку можливостей ВМС ЗСУ, зміни до законів «Про імміграцію», «Про транспорт» та «Про банки та банківську діяльність».

Депутати зареєстрували у Верховній раді 82 законопроєкти. Представники «Слуги народу» брали участь у розробленні 50 ініціатив, найактивнішим був Георгій Мазурашу та Андрій Клочко.

Нардепи від «Опозиційної платформи – За життя» брали участь у створенні 21 законопроєкту, над 9 із них працювали Валерій Гнатенко, Наталія Королевська, Володимир Мороз та Юрій Солод. До створення 18 ініціатив доклали руку нардепи від «Батьківщини».

Представники фракції «Голос» брали участь у написанні 17 законопроєктів, депутати групи «Довіра» – 16, члени фракції «Європейська солідарність» – 11, члени групи «За майбутнє» – 10.

Щодо позафракційних нардепів. Дмитро Разумков брав участь у розробленні 5 законопроєктів, Олександр Юрченко – 4, Артем Дмитрук, Людмила Буймістер та Роман Соха – 3.

Нагадаємо, 28 січня Верховна рада закрила роботу шостої сесії, докладніше про її останній тиждень можна прочитати у нашому матеріалі.

На інфографіці «Слово і діло» можна побачити, чиїми голосами в Раді ухвалювалися закони під час шостої сесії.

Які слова під час виступів у парламенті найчастіше вживали лідери фракцій та груп, дивіться тут.

Також ми писали, скільки законів авторства нардепів, уряду та президента Зеленського ухвалювали на кожній сесії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: