Данія заявила про готовність надати Україні зброю та військову техніку

Читать на русском
У Данії заявили про готовність надати Україні військову техніку та зброю. Однак передати її зможуть лише у випадку подальшої військової ескалації з боку РФ.
peoples.ru

У Данії заявили про готовність надати Україні військову техніку та зброю. Однак передати її зможуть лише у випадку подальшої військової ескалації з боку РФ.

Про це повідомила прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен, передає Jyllands-Posten.

Фредеріксен заявила, що країна готова надати Україні зброю. Вона підкреслила, що ситуація навколо України зараз становить серйозну загрозу для Європи, а тому існує реальний ризик збройного конфлікту на європейській землі.

Загроза вторгнення Росії: яку допомогу Україні надали союзникиНа тлі загрози вторгнення Росії союзники України активно надають військову та фінансову допомогу. США та Британія поставили Україні зброю, у ЄС виділили макрофінансову допомогу.

Фредеріксен також пригрозила Росії у випадку нового вторгнення в Україну санкціями безпрецедентного масштабу.

Нагадаємо, Україна поки що не отримувала від Польщі жодної військової допомоги, проте все ж таки розраховує на поставки озброєння на тлі загрози можливого вторгнення. Наразі у Польщі тривають консультації щодо допомоги з поставками зброї Україні.

Раніше повідомляли, що санкції, якими пригрозив президент США Джо Байден для стримування вторгнення в Україну, можуть зруйнувати всю російську економіку, але водночас можуть вплинути і на економіки інших країн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: