Переслідують за політичними мотивами: Інтерпол відмовив РФ в розшуку режисера Лавренчука

Читать на русском
Інтерпол визнав, що  Росія переслідує українського режисера Євгена Лавренчука за політичними мотивами. З системи розшуку видалили дані про режисера.
Театр «І люди, і ляльки»

Інтерпол визнав, що Росія переслідує українського режисера Євгена Лавренчука за політичними мотивами. З системи розшуку видалили дані про режисера.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Міжнародна організація кримінальної поліції (Інтерпол) відмовила Росії в розшуку українського театрального режисера Євгена Лавренчука.

Відомо, що Національна поліція звернулася в Інтерпол, щоб з'ясувати правомірність використання Росією інформаційної системи Інтерполу, в результаті чого був затриманий Лавренчук.

«Відомості щодо громадянина України Євгена Лавренчука, які оброблялися в обліках Інтерполу за запитом Національного центрального бюро Інтерполу в Російській Федерації були видалені через їх невідповідність положенням статті 3 Статуту Інтерполу, згідно з якою суворо заборонено здійснювати будь-яке втручання або діяльність політичного, військового, релігійного або расового характеру», – написала Денісова.

Нагадаємо, українського театрального режисера, номінанта Шевченківської премії Євгена Лавренчука затримали в Італії 17 грудня за запитом Росії про його екстрадицію у РФ. Євгена звинувачують у фінансових порушеннях, які він начебто скоїв на території Росії.

Додамо, що 21 січня його відпустили під домашній арешт.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: