Україна може стати «газовим сейфом» Європи – Шмигаль

Читать на русском
Європа може використати українські підземні газосховища для зберігання свого газу на випадок енергетичних криз, вважають у Кабміні.
Денис Шмигальt.me/Denys_Smyhal

Європа може використовувати українські підземні газосховища для зберігання свого газу як стабілізаційний захід на випадок потенційних енергетичних криз.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у п'ятницю, 28 січня, у Верховній раді.

Енергетична криза у світі: що спричинило та які прогнози розвитку подійНа відео Слово і діло – у чому причина світової енергетичної кризи та як розвиватимуться події.

«Українські газосховища мають обсяг 33 млрд. кубометрів, з яких ми використовуємо, як правило, близько 20-24 млрд. кубометрів. У будь-якому разі ми можемо використати наші газосховища як «газовий сейф» для європейських компаній», - сказав Шмигаль.

За його словами, європейські компанії вже зараз тримають частину свого газу в українських ПСГ у режимі «митного складу». При цьому Україна вестиме переговори з Європою, щоб зробити цей процес більш системним.

Прем'єр додав, що створення «газового фонду» на базі українських ПСГ допоможе стабілізувати можливі енергетичні кризи у майбутньому.

Нагадаємо, західні ЗМІ повідомили про те, що США ведуть переговори щодо поставок газу до Європи у разі вторгнення РФ до України.

МВФ прогнозує зростання цін на газ і нафту у світі через ситуацію з безпекою навколо українських кордонів та загрозу вторгнення Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: