Стало відомо, коли відбудеться засідання Ради асоціації Україна-ЄС

Читать на русском
На думку прем'єра Шмигаля, наступні переговори стануть важливим сигналом для зміцнення двостороннього партнерства.
Слово і діло

Наступне (восьме) засідання Ради асоціації Україна-ЄС заплановано на 7 квітня 2022 року.

Про це український прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив у ході зустрічі Комісії з питань координації виконання угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Згідно зі словами очільника українського уряду, результати квітневих переговорів «стануть важливим сигналом зміцнення двостороннього партнерства та продемонструють готовність України повністю реалізувати амбітний порядок денний відносин України з ЄС».

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

При цьому, як проінформували у Кабміні, засідання Комісії, у якому взяв участь єврокомісар із питань розширення та сусідства Олівер Варгеї, є підготовчим до наступних переговорів Ради асоціації Україна-ЄС.

Зазначимо, раніше Варгеї заявив, що у Єврокомісії шукають можливість за чинною угодою поглибити співпрацю у деяких сферах, зокрема в цифровій. Підготувати рекомендації для подальшого впровадження Угоди про асоціацію планують до наступного саміту Україна-ЄС.

Водночас Україна продовжує виконувати євроатлантичні та євроінтеграційні зобов'язання.

Нагадаємо, що США надали Росії письмову відповідь на «гарантії безпеки». Держсекретар США Ентоні Блінкен розкрив зміст відповіді.

Раніше ми повідомляли, що Росія вимагає від НАТО та США гарантувати неприєднання України до Альянсу та чекає від Штатів письмової відповіді.

Також нагадаємо, що НАТО офіційно відмовив РФ у вимозі не приймати Україну.

Напередодні стало відомо, скільки Євросоюз інвестує в економіку України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: