Рада схвалила створення антикорупційної ТСК

Читать на русском
ТСК створять з метою розслідування фактів можливої корупції в низці державних установ, відповідальних за наповнення бюджету
Ілюстративне фотоdepositphotos.com

У Верховній Раді України схвалили створення Тимчасової слідчої комісії з розслідування фактів можливих корупційних дій, що призвели до значних втрат державного бюджету.

Створити ТСК постановили на засіданні парламенту 27 січня.

Корупція у цифрах: як змінюється кількість покараних, оцінка українців і місце у рейтингахЯк змінюється кількість покараних за корупцію, як українці оцінюють рівень корупції в країні і яке місце Україна посідає у рейтингах – на інфографіках.

ТСК створять з метою розслідування фактів можливої корупції у низці державних установ, відповідальних за наповнення бюджету - зокрема, Державній податковій службі, Державній митній службі та НАК «Нафтогаз України». Якщо будуть виявлені корупційні діяння, недоотримані бюджетом кошти будуть повернуті та спрямовані на підтримку верств населення, які не захищені соціально. Також за рахунок повернутих грошей дофінансують охорону здоров'я та освіту.

Нагадаємо, що Україна за 2021 рік погіршила показники в Індексі сприйняття корупції і опустилася на 122-е місце у світі. За підсумками 2020 року країна займала 117 місце, тобто в наявності падіння на п'ять позицій.

Нагадаємо, раніше ми писали про корупцію в освіті, а саме - на яких сумах хабарів «погоріли» працівники вузів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: