Зимові Олімпійські ігри під загрозою через зміни клімату – дослідження

Читать на русском
Зміна клімату загрожує зимовим Олімпіадам та майбутньому всіх зимових видів спорту, роблячи небезпечними умови для спортсменів та всіх учасників.
телеканал Дім

Зміна клімату загрожує зимовим Олімпіадам та майбутньому всіх зимових видів спорту, роблячи небезпечними умови для спортсменів та всіх учасників.

Про це йдеться у звіті експертів, оприлюдненому за тиждень до початку Зимових ігор 2022 року у Пекіні, пише Reuters.

За інформацією дослідження, зимові Олімпійські ігри, котрі стартують 4 лютого, стануть першими, на яких використовуватиметься практично 100% штучний сніг: сотні снігогенераторів працюватимуть на повну потужність, аби покрити лижні траси.

Олімпійські ігри: хто входив до складу офіційної делегації УкраїниХто їздить у складі офіційної делегації України на Олімпійські ігри – на інфографіці Слово і діло.

«Це вимагає великих витрат енергії та води, часто використовуються хімічні речовини для уповільнення танення, що забезпечує поверхню, яку багато хто називає непередбачуваною та потенційно небезпечною», - йдеться у звіті.

Згідно з дослідженням, розташовані в посушливому кліматі Пекін та Чжанцзякоу можуть використати близько 49 мільйонів галонів (185 мільйонів літрів – ред.) хімічно обробленої води.

Хоча Китай неодноразово заявляв, що використовує для виробництва снігу лише природну дощову та перероблену воду, висловлюються побоювання, що високий рівень використання води вплине на й без того мізерні ресурси регіону.

Згідно з даними дослідження, в деяких регіонах природного снігу дедалі меншає, а доступність води для виробництва снігу знижується внаслідок зміни клімату, що ставить під загрозу світову індустрію зимового спорту.

«Ризик очевидний: штучне потепління загрожує майбутньому зимових видів спорту у довгостроковій перспективі. Воно також скорочує кількість кліматично сприятливих місць для проведення зимової Олімпіади», — йдеться у дослідженні.

За оцінками дослідників, з 21 місця проведення зимових Олімпійських ігор, які використовувалися з 1924, до 2050 року лише 10 матимуть відповідні кліматичні умови та рівень природного снігопаду для проведення заходу.

Нагадаємо, міністр спорту України Вадим Гутцайт в інтерв'ю «Слово і діло» повідомив, що не поїде на зимові Олімпійські ігри, які відбудуться з 4 до 20 лютого у Пекіні.

Також Гутцайт в інтерв'ю «Слово і діло» повідомив, що Україна вступає у боротьбу за проведення юнацьких Олімпійських ігор 2028 року та зимових Олімпійських ігор 2030 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: