Вчителі отримуватимуть премії за перемоги школярів на олімпіадах – Зеленський

Читать на русском
В Україні будуть давати премії вчителям за перемоги їхніх учнів на міжнародних олімпіадах. Про це заявив президент Володимир Зеленський.
Володимир Зеленськийскрін з відео

В Україні будуть преміювати педагогів за перемоги їх учнів на міжнародних олімпіадах.

Про це заявив президент Володимир Зеленський на зустрічі з переможцями міжнародних олімпіад, їх вчителями та переможцями конкурсу Учитель року у п'ятницю, 1 жовтня.

Скільки вчителі заробляють в Україні та інших європейських державахСередня зарплата вчителя в Україні становить 210 євро, в Польщі – 1,2 тисячі євро, в Німеччині – 5,8 тисячі євро.

Зеленський, зокрема, привітав педагогів з їхнім прийдешнім професійним святом. Також він повідомив, що для них готуються впровадити новий вид премій.

«Крім учнів переможців міжнародних олімпіад, премії президента України будуть отримувати вчителі, які їх підготували», - сказав він.

Розмір премій президент не уточнив. Також він не назвав терміни, коли заснують премію.

Нагадаємо, у січні цього року голова держави Володимир Зеленський заснував президентські стипендії для учнів. Щорічно буде визначатися топ-10 кращих учнів кожної області за результатами ЗНО. Кожен з цих учнів отримуватиме стипендію - 10 тисяч гривень щомісяця.

Крім того, учні отримають премію в 20 тисяч при перемозі на всеукраїнській олімпіаді і 100 тисяч - у міжнародній.

А на початку вересня Кабмін удвічі збільшив премії кращим вчителям року. За перше місце буде присуджена премія в розмірі 60 000 гривен, за друге місце - 54 000 гривень, за третє - 48 000 гривен.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: