Винищувач США F-35 зазнав катастрофи в Південно-Китайському морі, є постраждалі

Читать на русском
Відзначається, що пілот зміг катапультуватися і був евакуйований з місця катастрофи за допомогою військового вертольота
USS Carl VinsonВікіпедія

Винищувач F-35C Lightning II ВПС США під час здійснення польотів вийшов з ладу і впав на палубу авіаносця USS Carl Vinson в Південно-Китайському морі. В результаті аварійної посадки сім військовослужбовців ВМС США отримали поранення.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Відзначається, що пілот зміг катапультуватися і був евакуйований з місця катастрофи за допомогою військового вертольота. Що стосується постраждалих членів екіпажу авіаносця, то трьом потрібна була термінова евакуація в лікарню міста Маніла, ще чотирьом надали медичну допомогу безпосередньо на борту корабля. Стан поранених військових оцінюється, як стабільний.

Аварія сталася в ході польотів в Південно-Китайському морі, яке патрулюється двома авіаносними групами ВМС США. Причини інциденту встановлюються.

Нагадаємо, раніше Велика Британія успішно провела операцію з підйому винищувача п'ятого покоління британських Королівських ВПС F-35B Lightning II з морського дна. У листопаді 2021 року винищувач в результаті інциденту впав у море при зльоті з авіаносця Queen Elizabeth.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: