В Індії розбився винищувач МіГ-21, пілот літака загинув

Читать на русском
Катастрофа сталася в ході тренувального польоту біля міста Джайсалмер в штаті Раджастан. Причини катастрофи встановлюються
МіГ-21 ВПС ІндіїВідкрите джерело

В Індії сталася чергова авіакатастрофа з винищувачем МіГ-21 Військово-Повітряних сил держави - старий літак ще радянського виробництва впав біля індійського міста Джайсалмер на півночі країни.

Про це 24 грудня повідомило видання India Today.

«Керівництво ВПС з глибоким жалем повідомляє про загибель командира Харшита Сінхі в результаті авіакатастрофи сьогодні ввечері» - сказано в офіційному повідомленні ВПС.

Катастрофа сталася в ході тренувального польоту біля міста Джайсалмер в штаті Раджастан. Причини катастрофи, а також те, чому пілот не катапультувався, з'ясовуються.

МіГ-21 вважається морально застарілим літаком. Один з наймасовіших радянських винищувачів, з усім тим, пережив ряд модернізацій і все ще залишається на озброєнні великої кількості держав, заслуживши у деяких сумну репутацію «літаючого труни» - занадто часто він потрапляє в аварії.

Так, у Лівії 29 травня під час військового параду у місті Бенгазі розбився винищувач Військово-Повітряних сил країни МіГ-21, пілот загинув.

У квітні 2021 року в Румунії сталася чергова авіакатастрофа з винищувачем національних Військово-Повітряних сил МіГ-21. У цьому випадку льотчику вдалося вижити. Попри те, що з 2013 року Румунія поступово замінює свої МіГ-21 на винищувачі F-16, в строю ВПС країни залишається ще чимало морально застарілих радянських винищувачів. Практично щороку з ними відбуваються аварії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: