Велика Британія провела операцію з підйому винищувача F-35 з морського дна

Читать на русском
Це перша втрата винищувача F-35B Lightning II в Королівських ВПС, які володіють 21 літаком цього типу
Фото з місця подійtwitter.com

Великобританія успішно провела операцію з підйому винищувача п'ятого покоління британських Королівських ВПС F-35B Lightning II з морського дна. У листопаді 2021 року винищувач в результаті інциденту впав у море при зльоті з авіаносця Queen Elizabeth.

Про це повідомляє видання DefenceHub у своєму Twitter.

Літак з морського дна дістали перевернутим. На фото у нього були відсутні кришки збройових відсіків і ракети в них. Як виявилося, причиною інциденту послужило те, що в повітрозабірник двигуна затягнуло дощовик члена палубної команди, в результаті чого на зльоті двигун не дав потрібної тяги, літак заглох і впав у воду.

Пілот під час інциденту встиг катапультуватися і вижив. Це перша втрата винищувача F - 35B Lightning II в Королівських ВПС, які володіють 21 літаком цього типу.

При цьому з моменту падіння літака і до його підйому в районі аварії чергували кораблі британських ВМС, оскільки в Лондоні побоювалися спроб третіх неназваних країн викрасти потонулий винищувач.

Падіння F-35 з авіаносця Queen Elizabeth [17.11.2021]Ukrainian Military YouTube

Нагадаємо, раніше в США змогли встановити причину аварії винищувача п'ятого покоління F-22 Raptor. Сама аварія - літак впав і згорів - сталася ще в травні 2020 року в штаті Флорида, проте до її причин вдалося докопатися тільки зараз.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: