Неправильно помили: у США розгадали причину падіння винищувача F-22 у 2020 році

Читать на русском
Причини падіння винищувача виявилися досить незвичайними - незадовго до вильоту винищувач помили, але зробили це неправильно
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У США змогли встановити причину аварії винищувача п'ятого покоління F-22 Raptor. Сама аварія - літак впав і згорів - сталася ще в травні 2020 року в штаті Флорида, проте до її причин вдалося докопатися тільки зараз.

Про це повідомляє видання Drive.

Причини падіння винищувача виявилися досить незвичайними - незадовго до вильоту винищувач помили, але зробили це неправильно, через що вийшли з ладу деякі датчики, які відповідали за контроль стану літака. Безпосередньо перед аварією на панелі повідомлень винищувача з'явився ряд помилкових показань вийшли з ладу датчиків, які не відповідали реальній поведінці літака.

Так, винищувач в повітрі перекинувся кабіною вниз, хоча датчики вказували на нормальний політ. Показники швидкості та висоти польоту не відповідали дійсності. Пілот винищувача вирішив, що літак ось-ось потерпить катастрофу і катапультувався. Йому вдалося врятуватися, а некерований винищувач впав на землю і згорів.

19 серпня в Росії сталася чергова авіакатастрофа за участю військового літака. В Астраханській області в ході планового польоту розбився винищувач МіГ-29.

31 липня в Росії на Далекому Сході в районі Сахаліну зазнав аварії винищувач Су-35 Військово-космічних сил Росії. Пілот при авіакатастрофі зміг вижити.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: