Україна отримає 35 млн фунтів на відновлення Донбасу

Читать на русском
США, Британія, Канада, Швеція та Швейцарія планують створити фонд для допомоги Україні та виділять 35 млн фунтів стерлінгів на потреби Донбасу.
fakty.ua

Наприкінці січня США, Велика Британія, Канада, Швеція та Швейцарія планують створити фонд для допомоги Україні з фінансуванням 35 млн. фунтів стерлінгів протягом трьох років.

Про це повідомила пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України у вівторок, 25 січня.

Гуманітарний акцент: як зміниться політика реінтеграції тимчасово окупованих територійМіністри змінюються – стратегії залишаються. Як зміниться політика реінтеграції Донбасу та Криму після призначення на посаду нового профільного віцепрем’єр-міністра – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Йдеться про створення міжнародного фонду Партнерства за сильну Україну. Це спільна ініціатива Великої Британії, Канади, Сполучених Штатів Америки, Швейцарії та Швеції. Цього місяця планується офіційний старт роботи фонду. 31 січня має відбутися підписання угоди», – йдеться у повідомленні.

Мета діяльності фонду - підтримання довгострокового сталого розвитку та підвищення стійкості громад, що постраждали від російської агресії, запобігання подальшій ескалації та підготовка до плавної та безперешкодної соціальної, економічної та політичної реінтеграції Донбасу.

У МінТОТ уточнили, що основними проектами, які будуть реалізовані у 2022 році за допомогою фонду, будуть: проекти з енергоефективності, зміцнення та спроможності громад.

Нагадаємо, що напередодні стало відомо, що Єврокомісія виділить Україні новий пакет макрофінансової допомоги. Його розмір – 1,2 млрд євро.

У грудні ООН передала на Донбас 28 тонн гуманітарної допомоги.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: