Ексгендиректора «Київзеленбуду» відпустили на поруки нардепів

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив заяви членів українського парламенту про взяття на поруки колишнього очільника комунального об'єднання.
Михайло Наконечний

Виправлено о 12:10: нардепа Бориса Приходька виправлено на Наталію Приходько

Вищий антикорупційний суд відпустив на поруки народних депутатів колишнього генерального директора комунального об'єднання «Київзеленбуд», якого НАБУ та САП підозрюють у причетності до розкрадання майже 78 млн грн місцевого бюджету Києва при закупівлі спеціальної техніки.

Про це повідомляє пресслужба ВАКС.

«Слідча суддя ВАКС застосувала до колишнього директора КО «Київзеленбуд» запобіжний захід у вигляді особистої поруки. Поручителі – п'ятеро народних депутатів Верховної ради України 9-го кликання», – інформують у суді.

За інформацією журналіста «Слово і діло», йдеться про Михайла Наконечного. Його поручителями виступили нардепи від фракції «Опозиційна платформа-За життя»: Григорій Мамка, Олександр Лукашев, Наталія Приходько, Анатолій Бурміч і Володимир Мороз.

Як відомо, Наконечний є членом політради київської організації партії «Опозиційна платформа-За життя».

Раніше ВАКС взяв під варту колишнього позаштатного радника ексгендиректора «Київзеленбуду» Наконечного Анатолія Халєєва. Альтернативою йому визначили 21 млн грн застави. Також суд заарештував харківського підприємця Вадима Кощія із заставою в 8 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру семи особам в причетності до заволодіння майже 78 млн грн КО «Київзеленбуд». За даними слідства, у листопаді 2016 року–грудні 2017 року КО «Київзеленбуд» оголосило тендери на закупівлю спеціальної техніки для утримання зелених насаджень районів столиці. Колишній позаштатний радник гендиректора «Київзеленбуду» Халєєв, якого слідство вважає організатором корупційної схеми, за попередньою змовою із іншими посадовцями «Київзеленбуду» та приватним підприємцем фактично забезпечили перемогу у тендерах двох наперед визначених компаній, які поставили техніку за завищеними цінами.

Відповідно до висновку експерта, КО «Київзеленбуд» завдано 77,9 млн грн збитків. Слідство з'ясувало, що частину незаконно отриманих коштів учасники корупційної схеми перенаправили на рахунки іноземних компаній, а звідти – на підконтрольну учасникам схеми компанію, зареєстровану в Італії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: