Україна розраховує на збільшення допомоги із бюджету США-2023 – Маркарова

Читать на русском
Українське посольство в США працює з групами підтримки України в американському Конгресі для того, щоб наступний бюджет включав більшу допомогу для нашої країни.
kmu.gov.ua

Українське посольство в США працює з групами підтримки України в американському Конгресі для того, щоб наступний їхній бюджет включав значно більшу допомогу для нашої країни.

Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в інтерв'ю Радіо Свобода.

Для стримування агресії Росії є план А та Б – МаркароваУкраїна із західними партнерами працює над стримуванням агресії Росії. Для цього є два плани.

«Наша амбіція, щоб бюджет 2023 року включав значно більшу допомогу. Не тільки тому, що нам потрібно більше грошей, а саме тому, що тепер зі стратегічною хартією, з оборонною угодою, з конкретними роботами, які ми ведемо у кожному напрямку, у нас з'явиться конкретний перелік можливостей, які ми хочемо збудувати», - сказала вона.

Маркарова сподівається, що Конгрес теж піде назустріч, і ця цифра може бути значно більшою за 300 мільйонів. За її словами, пунктів для підтримки є дуже багато.

«Президент говорив і про ситуацію із безпекою. Звичайно, це пріоритет №1 у будь-якому разі. Тому що і питання розвитку наших оборонних можливостей, і питання економічного розвитку всередині країни - це дуже важливо. Тому що наша сила тут важлива. І питання заручників дуже важливе, президент постійно його порушує на кожному рівні», - сказала посол.

Посол України в США: Як Байден змусить Росію піти з України? | Суботнє інтерв’юРадіо Свобода

Нагадаємо, Маркарова розповіла, скільки допомоги отримає Україна від США у 2022 році.

Посол також пояснила, на яких умовах можливий безвіз із США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: