У США розробили і випробували «розумний» пістолет з біометрією даних

Читать на русском
Пістолет з біометричною системою розпізнавання власника унеможливлює його використання кимось іншим
Ілюстративне фотоLodeStar

У США збройова компанія LodeStar продемонструвала інвесторам і акціонерам «розумний» пістолет LS9. 9-мм летальна вогнепальна зброя оснащена біометричним обладнанням для розпізнавання власника. Передбачається, що вже у 2022 році пістолет надійде в продаж.

Про це повідомляє ITC.ua.

Україна знає, де взяти зброю для оборони, і Україна візьме її – КулебаКількість партнерів, які постачають Україні озброєння, незабаром збільшиться. Кілька держав вже висловили повну готовність допомагати Україні

У пістолет LS9 інтегрований сканер відбитків пальців і чіп зв'язку ближнього радіуса дії (NFC). Чіп активується за допомогою програми на смартфоні. Також додана панель ПІН-коду, як запасний варіант для розблокування-сканер може не розпізнати вологі або травмовані пальці. Пістолет може бути авторизований як для одного власника, так і для декількох людей. Він виконаний з полімерів, його місткість - 17 патронів в магазині.

Співзасновник LodeStar Гарет Глейзер розповів, що якщо біометрія стрілка не співпаде з даними, які внесені в пістолет - зброя відключиться і вистрілити з нього буде вже не можна. Таким чином, втрачений, вкрадений або відібраний пістолет виявиться марний, що особливо актуально для поліції або, наприклад, охоронців в'язниць.

Нагадаємо, Міністерство оборони України оприлюднило кадри першої партії летальної зброї, що прибула сьогодні в Міжнародний аеропорт «Бориспіль» з США.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: