Штам «Омікрон»: у МОЗ назвали головні особливості

Читать на русском
Штам коронавірусу Омікрон. Чим він небезпечніший за Дельту. Які його особливості – розповіли у МОЗ.
Фото Слово і діло

Штам коронавірусу «Омікрон» має набагато менший інкубаційний період – у середньому 3 доби. Також цей вид вірусу є більш небезпечним для молодих людей.

Про це із посиланням на наукові дослідження повідомляє МОЗ у четвер, 13 січня.

Пандемія COVID-19: що відомо про штами коронавірусуЯкі штами коронавірусу викликають найбільше занепокоєння та які у них є особливості – на інфографіці.

Як повідомляться, Омікрон вражає молодших людей, ніж штамм Дельта. Середній вік пацієнтів з Омікроном становить 30,8 років, тоді як середній вік хворих на штам Дельта - 38,3 роки.

Також новий штам збільшує ризик повторного захворювання. У випадку з Дельтою він становив близько 2,5%, для Омікрона – більше ніж у п'ять разів вище, 13%. Омікрон у 2,9 рази заразніший за Дельту - у країнах, де виявили варіант, подвоєння випадків зараження на рівні спільноти відбувається за 1,53 дні.

У той же час ризик госпіталізацій при Омікроні знижується. Порівняно зі штамом Дельта, випадки захворювання на Омікрон мають на 15-20% менший ризик будь-якої госпіталізації та на 41% менший ризик госпіталізації з перебуванням протягом однієї або більше ночей у лікарні.

Щоб уберегти себе від вірусу в МОЗ, закликали українців правильно використовувати маски; дотримуватися дистанції; регулярно мити руки; вакцинуватись від COVID-19.

Нагадаємо, у ВООЗ заявили, що протягом двох місяців штамом Омікрон заразиться половина Європи.

У РНБО прогнозують, що Україну накриє нова COVID-хвиля у лютому.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: