Україна та армія готові до будь-якого розвитку подій на кордоні – голова ОПУ

Читать на русском
В Офісі президента запевнили - влада має повну та об'єктивну інформацію про ситуацію на українському кордоні.
president.gov.ua

В Україні влада робить все необхідне, щоб Збройні сили були готові до будь-якого сценарію розвитку подій у питанні агресії РФ.

Про це заявив керівник Офісу президента Андрій Єрмак у ході зустрічі із представниками українських ЗМІ, передає пресслужба ОПУ.

Чи хочуть росіяни війни: що утримує Кремль від вторгнення в УкраїнуБільшість громадян Росії позитивно ставиться до України та українців і вважає велику війну малоймовірною.

«Ми вживаємо всіх необхідних заходів, щоб бути готовими до будь-якого розвитку подій. Але зберігаємо холодну голову, щоб мінімізувати ризики для людей. Паніка ще нікому не була добрим другом. Збереження виваженої позиції необхідно, щоб об'єктивно оцінювати ситуацію та добиватися того, що відповідає нашим інтересам», – сказав він.

Єрмак наголосив: українські служби разом із міжнародними партнерами уважно стежать за станом справ біля кордонів України, а влада мають повну та об'єктивну інформацію про ситуацію.

Глава ОПУ додав, що у питанні захисту суверенітету та територіальної цілісності Україна не залишається на самоті, адже владі вдалося акумулювати підтримку як з боку європейських країн, так і з боку США.

Зазначимо, напередодні президент Володимир Зеленський звернувся до українців і на тлі напруженої ситуації з РФ та заявами про можливе вторгнення закликав не панікувати.

Нагадаємо, США підтвердили виділення Україні 200 млн доларів військової допомоги для захисту від агресії РФ.

У Британії пообіцяли виділити Україні ще більше зброї на випадок можливого вторгнення Росії.

Раніше американська розвідка оприлюднила дані про можливу спецоперацію Кремля на Донбасі, щоб сфабрикувати вторгнення в Україну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: