Польща ввела підвищений рівень кіберзагрози через хакерську атаку в Україні

Читать на русском
У Польщі оголошено перший ступінь терористичної загрози в кіберпросторі. Відповідне розпорядження підписав прем'єр-міністр.
Матеуш Моравецькийradiopolsha.pl

У Польщі оголошено перший ступінь терористичної загрози (ALFA-CPR) в кіберпросторі. Відповідне розпорядження підписав прем'єр-міністр.

«Прем'єр-міністр Матеуш Моравецький підписав постанову, яка вводить перший рівень тривоги по всій країні. Це найнижчий рівень і стосується загроз в кіберпросторі. Рівень оповіщення діє до 23:59 23 січня. Введення рівня ALFA-CRP носить превентивний характер - він пов'язаний з кібератаками, які відбулися в Україні в останні дні», - йдеться в повідомленні урядового сайту.

Кібератака на держструктури України: що сталося та хто може стояти за нападомНа сайти держорганів України було скоєно кібератаку. Чи може бути до цього причетна Росія з огляду на те, що на Заході попереджали про такий розвиток подій.

Ступінь загрози ALFA-CPR є найнижчою з чотирьох ступенів і вводиться в разі наявності загрози терористичного характеру, що стосується телекомунікаційних систем органів державної адміністрації та систем критичної інфраструктури. Вона означає ведення посиленого моніторингу безпеки телекомунікаційних систем.

Нагадаємо, в ніч проти 14 січня сталася глобальна хакерська атака на держсайти України. Не працювали сайти МОН, МЗС, ДСНС, Кабміну, Міненерго, сайт «Дія».

СБУ разом із Держспецзв'язку та Кіберполіцією розслідують причетність спецслужб РФ до цієї кібератаки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: