Депутат з Полтавщини неправильно задекларував бізнес і «забув» про вартість нерухомості – НАЗК

Читать на русском
Антикорупційне агентство закінчило контроль повноти заповнення декларації депутатом міської ради на Полтавщині.
Олександр Яцинафото: Facebook

Депутат Кременчуцької міської ради Полтавської області від фракції «Батьківщина» Олександр Яцина неправильно задекларував частку в компанії і не зазначив вартості низки нерухомості, що є ознакою правопорушення.

Про це йдеться в акті автоматизованого контролю Національного агентства з питань запобігання корупції за повнотою заповнення декларації за 2020 рік, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується у документі, депутат Яцина задекларував частку в приватному підприємстві «Все буде добре» в розмірі 3,1 млн грн. Водночас, як встановило НАЗК, згідно даних реєстру юридичних осіб, частка політика у цьому ПП складала лише 1000 грн. Сам депутат пояснив, що вказав розмір цієї частки на підставі попереднього рішення засновника від 2016 року, але вже в 2019 році засновник зменшив його частку до 1000 грн. Тому Нацагентство його пояснення не врахувало.

Також Яцина вказав загальну вартість в 2,3 млн грн магазину загальною площею 298,5 квадратних метри, хоча він був придбаний навпіл з ще однією особою. Тому, як вважає НАЗК, політик мав зазначити вартість у 1,15 млн грн. Крім того, він не вказав вартість двох земельних ділянок площами 1249 кв. м (73 308 грн і 52 800 грн); квартири площею 64 кв. м вартістю 262 542 грн; вбудованого нежитлового приміщення площею 70,3 кв. м (вартістю 625 951 грн) та іншого.

«Недостовірні відомості, зазначені у декларації, відрізняються від достовірних на суму 5 610 843 грн, що становить розмір від 500 до 4000 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на дату подання декларації. У діях суб'єкта декларування встановлено ознаки злочину, передбаченого частиною 1 статті 366-2 Кримінального кодексу України», – йдеться в акті НАЗК.

Нагадаємо, НАЗК з'ясувало, що народний депутат із групи «Довіра» Андрій Кот не задекларував землю у Львівській області. Також Нацагентство вважає, що нардеп Ірина Констанкевич не задекларувала орендовану квартиру у Києві.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: