Нардеп «Слуги народу» Бондаренко не підтвердив власності на 80 біткоїнів – НАЗК

Читать на русском
Антикорупційне агентство провело і завершило перевірку декларації члена українського парламенту від про президентської фракції.
Олег Бондаренкофото: Facebook

Народний депутат від фракції «Слуга народу» Олег Бондаренко задекларував у власності 80 біткоїнів, але не зміг цього підтвердити документально, що є ознакою порушення.

Про це йдеться у довідці Національного агентства з питань запобігання корупції за результатом перевірки виправленої декларації політика за 2020 рік, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується у документі, нардеп Бондаренко зазначив, що володіє 80 біткоїнами. Водночас, як підкреслюють у Нацагентстві, він не надав жодних документальних підтверджень набуття у власність цієї криптовалюти, а також їхню наявність станом на кінець звітного періоду. У НАЗК додали, що Бондаренко нібито відмовився надати інформацію про публічну адресу криптовалюти, а значить у нього немає належних доказів підтвердження власності на біткоїни.

Олег БондаренкоНародний депутат України

У Нацагентстві підкреслили, що нардеп відмовився надати пояснення з цього приводу, а це означає, що ця інформація або не відповідає дійсності або є неправдивою. У НАЗК оцінили вартість цих біткоїнів у майже 63,94 млн грн.

Також політик помилився під час декларування цінних паперів ПрАТ «ХЮЗ» і ПАТ «Харківський заводу електромонтажних виробів». Він вказав загальну ціну цінних паперів замість зазначення номінальної вартості однієї акції.

«Недостовірні відомості, зазначені у декларації, відрізняються від достовірних на суму 69 938 732 грн, що становить розмір понад 4000 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на дату подання декларації. У діях суб'єкта декларування встановлено ознаки правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 366-2 Кримінального кодексу України», – наголошують у НАЗК.

У коментарі «Слово і діло» нардеп Бондаренко заявив, що вважає помилковою думку Нацагентства щодо нібито порушень у його декларації.

«Вважаю, що НАЗК під час перевірки неправильно застосувало норми чинного законодавства та зазначило у висновку непідтверджені дані. Я буду оскаржувати цей висновок. Мною нiчого не приховувалось, не спотворювалось, а єдина причина виникнення цiєї ситуацiї є рiзнi пiдходи до оцiнки вартостi активiв громадянина», – підкреслив політик.

Нагадаємо, НАЗК скерувало до Офісу генпрокурора висновок стосовно нардепа від фракції «Європейської солідарності» Микола Княжицького. Раніше орган дізнався, що політик не задекларував 1,2 млн грн застави, внесеної за підозрюваного.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: