Філарет подав позов до ОАСК із проханням скасувати ліквідацію УПЦ

Читать на русском
Колишній предстоятель УПЦ Філарет подав позов до Окружного адміністративного суду Києва з проханням скасувати ліквідацію церкви.
Фото Ліга

Колишній предстоятель УПЦ Філарет подав позов до Окружного адміністративного суду Києва з проханням скасувати ліквідацію церкви.

Про це повідомляє пресслужба ОАСК.

Чому Філарет не може змиритися з ліквідацією УПЦ КП?Почесний патріарх Філарет заявив, що томос Православної церкви України не такий, як у інших православних церков.

Філарет просить зобов'язати Державну службу з етнополітики та свободи совісті зареєструвати постанову помісного собору УПЦ Київського патріархату як таку, що скасовує ліквідацію релігійного об'єднання УПЦ КП та релігійного центру релігійної організації «Київська патріархія Української православної церкви Київського патріархату».

Також Філарет вимагає визнати протиправною бездіяльність Держслужби з етнополітики, яка не реєструє цю постанову. Наразі ОАСК вирішує питання щодо відкриття адміністративного провадження.

Нагадаємо, суд дозволив продовжити ліквідацію УПЦ КП. Апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції щодо припинення ліквідації церкви.

Також Синод Православної церкви України вирішив створити для почесного патріарха Філарета посаду в ПЦУ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: