У Держдепі підтвердили візит Блінкена в Україну

Читать на русском
Завтра, 19 січня, держсекретар США Ентоні Блінкен відвідає Україну та зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським.
Українська правда

У Держдепі США підтвердили, що Ентоні Блінкен відвідає Україну у середу, 19 січня.

У рамках поїздки він зустрінеться із президентом Володимиром Зеленським, інформує AP.

Перемовини з Росією «щодо гарантій безпеки»: що сторони готові обговорювати і чого чекати від зустрічейУ Женеві, Брюсселі та Відні відбудеться серія переговорів щодо безпекових вимог Росії. Що США, Росія та НАТО готові обговорювати і чого чекають від зустрічей – у матеріалі.

Блінкен 19 січня зустрінеться з українським президентом Володимиром Зеленським та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою. У рамках візиту держсекретар США обговорить єдиний підхід у запобіганні російській загрозі для України, а також зусилля, спрямовані на те, щоб змусити Москву зробити вибір на користь дипломатії та деескалації.

Візит Блінкена до Києва підтвердить відданість США суверенітету та територіальній цілісності України. Він також зустрінеться зі співробітниками посольства США та їхніми сім'ями, щоб розповісти про плани на випадок подальшої ескалації з боку Росії.

Вже 20 січня він вирушить до Берліна, де зустрінеться з міністром закордонних справ Німеччини Анналеною Бербок.

«Поїздки та консультації держсекретаря є частиною дипломатичних зусиль щодо зниження напруженості, спричиненої нарощуванням військової могутності Росії та агресії проти України», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, держсекретар США Ентоні Блінкен 17 січня під час телефонної розмови з міністром закордонних справ Польщі Збігневом Рау обговорив протидію агресії Росії проти України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: