Україна в 2021 році збільшила витрати на закупівлі вугілля в Казахстані та Росії

Читать на русском
Вугільні закупівлі Україною за 2021 рік сумарно зросли на 15 відсотків - до 19,5 мільйона тонн кам'яного та антрацитного вугілля
Ілюстративне фотоshutterstock.com

З січня по грудень 2021 року Україна витратила на придбання в Росії та Казахстані кам'яного та антрацитного вугілля майже у два рази більше грошей в порівнянні з 2020 роком. Перший вид вугілля йде на потреби теплоелектростанцій, другий - на потреби промисловості.

Про це повідомляє УНІАН.

Як змінювалися обсяги запасів вугілля на українських ТЕС та ТЕЦЯк змінювалися обсяги запасів вугілля на ТЕС та ТЕЦ протягом останніх років, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

Відзначається, що вугільні закупівлі в цілому за рік зросли на 15% - до 19,5 млн тонн з 16,95 млн тонн. Перше місце у вугільних закупівлях зайняли поставки вугілля з Росії на суму в 1054 млн доларів (62%), друге - США з 494,6 млн доларів (19,8%), третє - Казахстан з поставками вугілля на 253,4 млн доларів (10,2%). З інших країн Україна імпортувала вугілля на 195,3 млн доларів.

Нагадаємо, масштабний дефіцит енергетичного вугілля в Україні виник після того, як Росія з 1 листопада 2021 року припинила його поставки в Україну і заблокувала аналогічні поставки з Казахстану.

Проте, попри дії РФ, запаси вугілля на складах ТЕС і ТЕЦ України станом на середину січня 2022 року вперше в опалювальному сезоні перевищили запаси вугілля за такий же період 2021 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: