РФ припиняє поставки енергетичного вугілля до України – нардеп

Читать на русском
Росія з 1 листопада цього року зупиняє поставки енергетичного вугілля до України. Йдеться про вугілля марки А (антрацит) та П (пісний).
Андрій Герусфото з відкритих джерел

Росія з 1 листопада цього року зупиняє постачання енергетичного вугілля до України.

Про це повідомив голова парламентського комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, народний депутат від «Слуги народу» Андрій Герус у своєму Telegram.

Нестача вугілля та проблеми з електроенергією: чи справді Україна опинилась на порозі енергетичної кризиЧи загрожує найближчим часом Україні енергетична криза і чи може від цього постраждати населення, читайте в матеріалі «Слово і діло».

«З 1 листопада Російська Федерація зупиняє постачання енергетичного вугілля в Україну. Йдеться про вугілля марки А (антрацит) та П (пісний). Таке вугілля завозила компанія ДТЕК (Луганська ТЕС, Криворізька ТЕС), Донбасенерго (Слов'янська ТЕС) та Технова (Дарницька ТЕЦ, Сумська ТЕЦ, Чернігівська ТЕЦ)», - написав Герус.

Посилаючись на інформацію від учасників ринку, Герус повідомив, що заборона не поширюється на коксівне вугілля, а стосується лише вугілля, що використовується для потреб енергетики.

Зазначимо, а Міненерго раніше повідомляли, що у листопаді українські енергокомпанії планують імпортувати 562 тис. тонн вугілля.

Станом на ранок 25 жовтня 2021 запаси вугілля на складах ТЕС та ТЕЦ становили 701,3 тис. тонн. Це на 6,9% менше у порівнянні із запасами на 18 жовтня.

Нагадаємо, у середині жовтня у Міненерго заявили, що запаси вугілля на державних ТЕС зросли вперше за 4 місяці.

При цьому минулими вихідними Слов'янська ТЕС зупинилася через відсутність вугілля.

«Слово і справа» проаналізувало, як змінювалися обсяги запасів вугілля на українських ТЕС та ТЕЦ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: