Помер колишній глава СБУ часів президента Кучми

Читать на русском
Леонід Деркач очолював СБУ в період з квітня 1998 року по лютий 2001 року. З 2002 по 2004 рік був народним депутатом України. У 2006 році вийшов у відставку
Леонід ДеркачTelegram

14 січня на 83-му році життя помер колишній голова Служби безпеки України часів президента Леоніда Кучми - Леонід Деркач, батько народного депутата Андрія Деркача.

Про це повідомив Андрій Деркач у своєму Telegram.

«Із земного життя пішов мій батько. Мій друг. Мій наставник. Разом з ним пішла частина світу, який завжди був поруч. Він завжди цінував працю людей і намагався бути справедливим. Він був творцем! Будував він бойовий ракетний комплекс або створював митну систему і до сьогоднішнього дня пам'ятав все, що він зробив і створив; захищав країну, будучи офіцером КДБ; або, пройшовши шлях від молодшого лейтенанта до генерала армії, захищав Україну від зовнішніх і внутрішніх загроз... він завжди був творцем. Він був і залишиться прикладом. «Є така професія - Батьківщину захищати». Це про нього. Про мого тата» - написав він.

Прощання з генералом армії у відставці Леонідом Деркачем відбудеться 16 січня о 12 годині дня в Києво-Печерській Лаврі.

Леонід Деркач очолював СБУ в період з квітня 1998 року по лютий 2001 року. З 2002 по 2004 рік був народним депутатом України. У 2006 році вийшов у відставку за станом здоров'я з правом носіння військової форми.

Нагадаємо, раніше, 5 серпня 2021 року, помер перший глава Служби безпеки України, четвертий прем'єр-міністр України, колишній міністр оборони та секретар РНБО Євген Марчук.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: