«Редколегія» на Skrypin.ua: протести в Казахстані, перемовини Росія-НАТО та повернення Порошенка

Читать на русском

У Редколегії 14 січня ведучі разом із гостями студії обговорять головні теми тижня, що минає - ситуація в Казахстані, переговори Росії-НАТО та повернення Порошенка.
Редколегія

Сьогодні в «Редколегії» на каналі Skrypin.ua о 19.00 ведучі Катерина Супрун та Роман Скрипін обговорять головні теми тижня, що минає, разом із Тарасом Мокляком (GuildHall) та журналістом Дмитром Крапивенком.

Під час сьогоднішнього ефіру обговорюватимуть наступні теми:

  • масові протести в Казахстані
  • перемовини НАТО з Росією
  • початок політичного сезону - повернення в Україну колишнього президента Петра Порошенка 17 січня.

РЕДКОЛЕГІЯ: Чий Казахстан / росія vs НАТО / Порошенко повертається | Аналізуємо головні новини тижняskrypin.ua

Раніше ми писали про те, що США поки що не бачать можливості знайти великий компроміс із Росією щодо розширення НАТО. У той же час США та європейські союзники залишаються прихильними до діалогу.

Також нагадаємо, що Росія зажадала від США «залізобетонних гарантій» того, що Україна та Грузія ніколи не стануть членами НАТО.

Зазначимо, у Казахстані 2 січня розпочалися масові протести. Тоді в Мангістауській області відбулися мітинги проти різкого підвищення цін на скраплений газ. Потім вони переросли до акцій по всій країні.

У Казахстані запроваджено червоний рівень терористичної загрози, а також надзвичайний стан. Президент Казахстану попросив запровадити війська ОДКБ.

Цього тижня президент Токаєв заявив, що у Казахстані відновлено повний порядок. ОДКБ уже виводить війська із Казахстану.

Печерський районний суд Києва 17 січня 2022 року об 11 годині ранку розгляне клопотання про обрання запобіжного заходу п'ятому президенту Петру Порошенку. Відомо, що саме цього дня він має повернутися до України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: