Тисячу за вакцинацію не потрібно буде декларувати – НАЗК

Читать на русском
Кошти, які українці отримують за вакцинацію, надаються виключно в безготівковій формі, на певні послуги та на обмежений період
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Під час декларування доходів в документі не потрібно вказувати отриману від держави тисячу за вакцинацію від коронавірусу, оскільки це не дохід.

Про це повідомила пресслужба Національного агентства з попередження корупції (НАЗК).

Як працюватиме президентська програма «єПідтримка»Як оформити «бонусну» тисячу та на що можна витратити кошти, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

«Оскільки кошти, отримані в рамках програми, надаватимуться виключно в безготівковій формі, зараховуватимуться на спеціальний рахунок, не оподатковуватимуться, то такі кошти не є доходом. Отже, їх не потрібно буде вказувати в декларації» - заявили в Нацагентстві.

Нагадаємо, з початку дії програми «є-Підтримка» українцям, який зробили щеплення від коронавірусу, було виплачено майже 6,4 млрд грн. При цьому, витрачено вже понад 1 млрд гривень.

Президент Володимир Зеленський доручив Кабміну розробити програму виплата тисячі за вакцинацію неповнолітнім, які також отримали дві дози вакцини від коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: