В Україні вже почалася нова хвиля коронавірусу – НАН

Читать на русском
Вчені стверджують, що Україна з невеликою затримкою за часом повторює шлях інших країн Східної Європи. Початок нової хвилі припав на свята
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

В Україні слідом за Європою фактично вже почалася нова хвиля коронавірусу, оскільки кількість позитивних тестів на інфекцію до кінця грудня 2021 року зросла на 40%.

Про це повідомила Національна академія наук України (НАН) у своєму Facebook.

Пандемія коронавірусу: яких наслідків очікувати Україні у 2022 роціПіде на спад чи набере обертів? Яких наслідків слід очікувати українцям від пандемії коронавірусу у новому році – аналізував Олександр Радчук.

«Динаміка кількості нових виявлень і позитивних ПЛР-тестів дозволяє зробити висновок, що в Україні починається чергова хвиля захворюваності. Кількість позитивних тестів зросла майже на 40% стосовно мінімуму останніх чисел грудня, також збільшуються обсяги тестування і позитивність тестів. Середня кількість нових виявлень в Україні склала до 4 540 осіб на день, середня кількість летальних випадків становить 158 смертей на день в середньому за останній тиждень. Згідно з прогнозними обчисленнями, середня кількість нових випадків дорівнюватиме 6 202 (SEIR_U), 4 795 (Prophet) протягом тижня 12-18 січня 2022 року і 7 072 (SEIR_U), 4 735 (Prophet) – протягом тижня 19-25 січня» - сказано в повідомленні.

Вчені стверджують, що Україна з невеликою затримкою за часом повторює шлях інших країн Східної Європи. Початок нової хвилі припав на свята - це призводить до аномалій в даних і труднощів в оцінці та прогнозуванні реальної швидкості поширення епідемії.

«В останні 3-5 днів серед хворих зросла частка повнолітньої молоді до 35 років, які, зокрема, стали частіше потрапляти до лікарні» - додали в НАН.

Нагадаємо, 8 січня Міністерство охорони здоров'я попередило, що Україні пора починати підготовку до нової хвилі коронавірусу, яка найближчим часом прийде в країну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: