ЗМІ назвали можливого кандидата на посаду голови КМДА

Читать на русском
ЗМІ назвали кандидата на посаду голови КМДА замість Кличка. У Слузі народу головним претендентом вважають Олексія Кулебу.
Фото з відкритих джерел.

Ймовірним кандидатом на посаду голови КМДА, після того, як буде ухвалено законопроєкт про столицю, стане Олексій Кулеба. Наразі він є першим заступником мера.

По це пише УП, посилаючись на власні джерела.

Законопроєкт про столицю: як пропонують змінити управління КиєвомЗаконопроєкт про столицю передбачає поділ повноважень міського голови і голови КМДА. Детальніше – на інфографіці.

Крім того в ЗМІ уточнили, що, згідно з даними їхніх джерел в СН, прийняти закон про столицю у другому читанні буде досить проблематично через брак голосів. Наприклад, група «За майбутнє» поки що своїх голосів не дає.

Нагадаємо, торік ВР не встигла проголосувати у другому читанні за законопроєкт про столицю. Основна мета документа – розмежувати повноваження міського голови і голови КМДА, щоб останнього призначав президент.

Які новації передбачили в законопроєкті – на інфографіці «Слово і діло».

Ми також писали, що перший заступник голови парламенту Олександр Корнієнко не виконав обіцянку ухвалити до кінця 2021 року законопроєкт «Про місто Київ – столицю України».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: