Нардепи відклали розгляд закону про столицю у другому читанні

Читать на русском
Сьогодні документ запропонували розглянути за спеціальною процедурою через велику кількість правок, але в результаті було ухвалено компромісне рішення відкласти питання на наступний пленарний тиждень.
Слово і діло

Нардепи відклали розгляд закону про столицю у другому читанні.

Відповідне рішення було ухвалено під час сьогоднішнього пленарного засідання.

Сьогодні документ запропонували розглянути за спеціальною процедурою через велику кількість правок, але в результаті було ухвалено компромісне рішення відкласти питання на наступний пленарний тиждень.

Законопроєкт про столицю: чи потрібне місту розмежування повноважень мера та глави КМДАЯкі зміни пропонує законопроєкт про столицю та що дасть розмежування влади у Києві, читайте у матеріалі «Слово і діло».

Відомо, що надійшла пропозиція 150 нардепів розглянути закони про місцеві державні адміністрації та столицю України за спеціальною процедурою, після чого опозиція спробувала заблокувати трибуну.

У результаті після наради керівників депутатських фракцій та груп спікер Ради Руслан Стефанчук заявив, що питання щодо застосування спеціальної процедури відкладуть.

«Зараз ми тимчасово відкладаємо розгляд питання, пов'язаного із спецпроцедурою. Водночас усі фракції та групи сьогодні подадуть кількість правок, які вони ставитимуть за цими двома законопроектами, щоб ми зняли питання спаму і потім працювали за тими поправками, які конструктуватимуть роботу в нашій залі», - додав він.

Після цього нардепи перейшли до розгляду наступних питань порядку денного.

Раніше повідомлялося про те, що парламентський Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендував Раді ухвалити закон про столицю з урахуванням правок.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: