Антикорупційний суд відмовився відпускати на поруки нардепа Дубневича

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і відмовив у задоволенні клопотання адвоката члена парламенту про зміну запобіжного заходу з застави на особисту поруку.
Ярослав Дубневичфото: УНИАН

Вищий антикорупційний суд не відпустив на поруки народного депутата Ярослава Дубневича, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють в організації заволодіння понад 93 млн грн філії ПАТ «Укрзалізниця».

Таке рішення 27 вересня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, апеляційна палата ВАКС взяла під варту Дубневича із альтернативою 90 млн грн застави. Ці гроші за нього внесли і він вийшов із СІЗО під обов'язки. Слідство в справі Дубневича завершили.

Ярослав ДубневичНародний депутат України

Адвокат політика подав до суду клопотання про зміни запобіжного заходу з 90 млн грн застави на особисту поруку. Прокурор САП заперечував проти задоволення клопотання і вважає, що підстави для його задоволення на даний момент відсутні. Він зазначив, що саме сторона захисту ініціювала питання про передачу підозрюваного на особисту поруку, а тому саме її представники мали пояснити яким чином поручителі будуть виконувати свої обов'язки. Також він зазначив, що особиста порука застосовується у разі наявності обов`язків, які на даний момент не продовжені.

Вивчивши клопотання, суддя відмовив у його задоволенні.

Нагадаємо, на думку слідства, нардеп Дубневич, імовірно, є організатором схеми привласнення 93,2 мільйона гривень філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ УЗ під час постачання товарів за завищеними цінами в 2015-2017 роках. За даними детективів, як голова комітету Верховної ради з питань транспорту, він нібито організував і створив умови для закупівлі елементів колії за рахунок коштів підприємства УЗ з порушенням законної процедури, за завищеними цінами. Замість переговорної процедури закупівлі, як вважає слідство, нардеп організував проведення процедур відкритих торгів із залученням підконтрольних підприємств – ТОВ «Арго» та ТОВ «Корпорація КРТ», що спричинило завдання збитків на суму 93,28 млн грн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: