У ЗСУ розповіли, скільки українських військових повністю вакциновані проти COVID-19

Читать на русском
Міністр оборони Олексій Резніков доручив опрацювати питання бустерної вакцинації для українських військових.
Ілюстративне фотоloga.gov.ua

У ЗСУ 95% особового складу вже повністю щепилися проти коронавірусу. Через це міністр оборони України Олексій Резніков доручив опрацювати питання бустерної вакцинації військових.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

«Сьогодні Збройні сили є лідерами за рівнем вакцинації в країні. Повністю щепилося 95% особового складу... Зараз постає питання введення бустерної вакцини», - зазначив Резніков.

Додаткова та бустерна доза вакцини від COVID-19: хто і коли може отриматиБустерну дозу ковід-вакцини можуть отримати медики, співробітники інтернатів та українці віком від 60 років. Додаткова доза призначена для людей із слабким імунітетом.

Міністр нагадав, що за з рекомендаціями МОЗ, оптимальний термін ревакцинації становить від 6 до 9 місяців після другого щеплення, незалежно від вакцини.

«З одного боку, необхідно забезпечити оптимальний формат ревакцинації. З іншого, ми звернемося до колег з МОЗ за деякими роз’ясненнями. Зокрема, щодо тих випадків, коли 9 місяців вже минули. Так само буде зроблено все необхідне, щоб сертифікати вакцинації військових відображалися у сервісі «Дія». Після бустерного щеплення сертифікати видаватимуться на 270 днів», - розповів міністр.

Нагадаємо, що 4 січня в Україні відкрили онлайн-запис на бустерну дозу вакцини від коронавірусу. Сертифікати про вакцинацію для людей, які отримають бустерне щеплення від коронавірусу, з'являться наприкінці поточного місяця.

Також нагадаємо, що Україна скоротить термін дії COVID-сертифікатів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: