Бустерна вакцинація: коли щеплені зможуть отримати новий COVID-сертифікат

Читать на русском
Для українців, щеплених бустерною дозою вакцини проти коронавірусу, сертифікат про імунізацію буде доступний наприкінці січня.
фото: Дія

Для українців, щеплених бустерною дозою вакцини проти коронавірусу, сертифікат про імунізацію буде доступний наприкінці січня.

Про це повідомили у пресслужбі МОЗ.

В Україні відкрили онлайн-запис на бустерну дозу вакцини від коронавірусуСьогодні, 4 січня, стартував онлайн запис на бустерну дозу щеплення від коронавірусу, яку можуть отримати люди старші за 60 років, медпрацівники та працівники будинків інтернатного типу.

Щоб отримати новий сертифікат про вакцинацію, необхідно надіслати запит на порталі або у програмі «Дія» після отримання щеплення.

Вакциновані бустерною дозою до появи нового сертифіката можуть користуватися зеленим.

«Порядок створення сертифікату нічим не відрізняється від того, як створюються COVID-сертифікати на підставі одужання або вакцинації», - йдеться в повідомленні.

Термін дії нового сертифікату – 270 днів. Крім того, щеплені бустерною дозою зможуть замовити міжнародний сертифікат про вакцинацію.

Його можна отримати за місцем щеплення або у сімейного лікаря. Цей документ, як і COVID-сертифікат, діятиме 270 днів, уточнили у МОЗ.

Нагадаємо, в Україні погодили бустерну вакцинацію проти COVID-19 для людей, старших за 60 років.

У МОЗ обіцяють розглянути бустерне щеплення для всіх охочих.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: