Студент із Конго привіз до Харкова малярію

Читать на русском
Хворобу завіз у місто громадянин Республіки Конго, який прибув на навчання до українського вишу. Під час медичного огляду у міській студентській лікарні Харкова у хлопця виявили збудники малярії.
З відкритих джерел

У Харкові зафіксували перший від початку цього року випадок завізної малярії.

Про це 10 січня повідомили у Харківському обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ.

Хворобу завіз у місто громадянин Республіки Конго, який прибув на навчання до українського вишу. Під час медичного огляду у міській студентській лікарні Харкова у хлопця виявили збудники малярії.

«Для дообстеження, постановки діагнозу та лікування хворого госпіталізували до терапевтичного відділення комунального некомерційного підприємства «Міська клінічна лікарня №31» Харківської міської ради. В осередку за місцем проживання хворого фахівцями Харківської міської філії нашої установи проведено епідеміологічне розслідування та запроваджено комплекс протиепідемічних заходів», - розповіли у центрі.

Малярія - це група трансмісивних захворювань, що передаються від хворої до здорової людини малярійними комарами і протікають з лихоманкою, ознобом, потовиділенням.

Хвороба найбільш поширена у країнах Африки, Центральної та Південної Америки, Азії, Океанії. Діагностика захворювання ґрунтується на клініко-епідеміологічних даних (перебування в ендемічній по малярії країні), клінічних ознаках (гарячкових нападах) та результатах дослідження крові.

Для запобігання захворюванню людям, які виїжджають до ендемічних країн, рекомендують робити хіміопрофілактику. Препарат визначається лікарем з урахуванням ступеня поширеності малярії у кожній конкретній місцевості.

«Якщо після відвідування країни з тропічним кліматом у вас виникла лихоманка, з'явилися біль голови, слабкість, озноб або інші симптоми, негайно звертайтеся до лікаря! Обов'язково повідомите, яку країну ви відвідували і коли», - зазначили у центрі.

Раніше у ВООЗ повідомили про те, що у світі різко зросла смертність від малярії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: