У Харкові зафіксували летальний випадок тропічної малярії

Читать на русском
У Харкові зафіксували випадок топічній малярії, який виявився летальним - хворобу підтвердили у 40-річної жінки, яка повернулася з Танзанії.

У Харкові зафіксували випадок топічній малярії, який виявився летальним - хворобу підтвердили у 40-річної жінки, яка повернулася з Танзанії.

Про це повідомляє Харківська обласна лабораторний центр.

25 березня медики офіційно зареєстрували випадок малярії. Жінка 14 березня повернулася в Україну з Танзанії, де перебувала місяць. За цей же час вона встигла відвідати і Занзібар.

Відомо, що під час перебування за кордоном ознак малярії жінка не мала, проте відзначала укуси комарів. Індивідуальну хіміопрофілактику до виїзду і під час перебування в Танзанії вона не проводила.

За результатами епідрозслідування встановлено, що ознаки захворювання з'явилися у мешканки Харкова 19 березня. Зокрема, загальна слабкість, головний біль, підвищення температури тіла до 38,7 градусів.

За допомогою жінка звернулася через чотири дні, проте їй обстежили лише на наявність COVID-19. На наступний день хвору госпіталізували і виявили збудника тропічної малярії. Лікувальні заходи не допомогли врятувати її життя.

Раніше повідомлялося про те, що Україна отримає кошти на боротьбу зі СНІДом, туберкульозом та малярією.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: