У світі різко зросла смертність від малярії – ВООЗ

Читать на русском
Нинішнього року у світі зросла смертність від малярії. Причина цього – збої у системі охорони здоров'я низки країн унаслідок боротьби з коронавірусом.
З відкритих джерел

Нинішнього року у світі зросла смертність від малярії. Причина цього – збої у системі охорони здоров'я низки країн унаслідок боротьби з коронавірусом.

Про це йдеться у доповіді ВООЗ про малярію.

За даними ВООЗ, у 2020 році на малярію захворіло близько 241 млн осіб. Померли від інфекції близько 627 тисяч осіб. У порівнянні з 2019 роком кількість тих, хто заразився малярією зросла на 14 млн, а померлих на 69 тисяч.

Рівень смертності в Україні: від чого найчастіше помирають громадяниЗа останні кілька років українці найчастіше помирали від серцево-судинних захворювань та онкології.

При цьому в організації наголосили, що приблизно дві третини додаткових смертей від захворювання (47 тисяч) були пов'язані зі збоями в системі охорони здоров'я низки країн через пандемію коронавірусу. На тлі боротьби з COVID-19 було скорочено заходи щодо запобігання, діагностування та лікування малярії.

Водночас у ВООЗ зазначили, що ситуація з малярією «могла бути гіршою». На початку пандемії коронавірусу в організації прогнозували, що в ряді країн Африки кількість померлих від малярії може зрости вдвічі.

У 2020 році на африканському континенті зафіксовано 95% усіх виявлених випадків малярії та 96% смертей. При цьому 80% смертей від інфекції посідає дітей віком до 5 років.

Раніше у МОЗ повідомили про те, що боротьба зі СНІДом під загрозою через коронавірус.

Також нагадаємо, ВООЗ схвалила першу вакцину проти малярії для дітей.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: