ВООЗ схвалила першу вакцину проти малярії для дітей

Читать на русском
Малярія - одне найбільш смертоносних інфекційних захворювань. Щорічно від нього гине 500 тисяч осіб, багато хто з них в країнах Африки на південь від Сахари.

Першу вакцину від малярії для дітей схвалила ВООЗ.

У пресрелізі організації йдеться про те, що ВООЗ рекомендувала застосовувати її в країнах Африки та інших регіонах із високим ступенем передачі інфекції.

Вакцина проти малярії RTS, S/AS01 (RTS, S), створена компанією GlaxoSmithKline, пробуджує імунітет дитини боротися з Plasmodium falciparum, найбільш смертоносним з п'яти патогенів інфекції та найбільш поширеним на африканському континенті.

«Це історичний момент. Довгоочікувана вакцина проти малярії для дітей - це прорив у науці, дитячому здоров'ї і боротьбі з малярією», - сказав гендиректор ВООЗ Тедрос Аданом Гебрейесус.

Рекомендація ВООЗ заснована на результатах досліджень у Гані, Кенії і Малаві. Препарат має вводитися по схемі з 4 доз дітям віком від 5 місяців для зниження ризику захворювання і важкої форми його протікання.

Малярія - одне найбільш смертоносних інфекційних захворювань. Щорічно від нього гине 500 тисяч осіб, багато хто з них в країнах Африки на південь від Сахари - серед них 260 тисяч дітей у віці до 5 років.

Раніше в Харкові зафіксували летальний випадок тропічної малярії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: