На Донеччині застрелився солдат-контрактник

Читать на русском
Учора, 9 січня, на Донеччині виявили мертвим 18-річного військовослужбовця-контрактника. Про це повідомили у Спеціалізованій прокуратурі об'єднаних сил у понеділок, 10 січня.

Учора, 9 січня, на Донеччині виявили мертвим 18-річного військовослужбовця-контрактника.

Про це повідомили у Спеціалізованій прокуратурі об'єднаних сил у понеділок, 10 січня.

Хлопець був уродженцем міста Кривий Ріг на Дніпропетровщині. Він народився в 2003 році.

На місце події виїхав прокурор Донецької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об'єднаних сил, слідчо-оперативна група Покровського районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Донецькій області, представники військової служби правопорядку, експерти.

Попередньо встановлено, що солдат, який обслуговував кулеметне відділення кулеметного взводу роти вогневої підтримки однієї із військових частин, наклав на себе руки шляхом пострілу в голову з довіреної йому штатної зброї за місцем несення військової служби.

За фактом загибелі військовослужбовця Донецькою спецпрокуратурою у військовій та оборонній сфері об'єднаних сил здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу. Розглядаються також й інші версії, у тому числі - умисне вбивство, доведення до самогубства та порушення правил поводження зі зброєю.

Наразі тривають першочергові слідчі (розшукові) дії та вживаються вичерпні заходи з всебічного, повного та неупередженого дослідження всіх обставин трагічної події.

Розслідування загибелі військовослужбовця здійснюється слідчими відділення поліції №1 Покровського районного управління поліції Головного управління Нацполіції Донецької області.

Раніше ми повідомляли, що на Донбасі в районі проведення ООС 1 грудня від кулі снайпера загинув 22-річний солдат Валерій Геровкін.

Нагадаємо, на полігоні ЗСУ бронетягач на смерть задавив військового.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: