Зарплата солдата на чверть менша за середню зарплату по Україні – UMP

Читать на русском
У порівнянні з початком 2016 року спостерігається падіння розмірів грошового забезпечення військовослужбовців у співвідношенні до середньої зарплати по країні.
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Збройні Сили України дуже сильно страждають через низьку зарплату військовослужбовців. Якщо у 2016 році зарплата військового становила 160% від середньої зарплати по Україні, то станом на 2021 року вона на 27% менше середньої зарплати.

Про це повідомляє Ukrainian Military Pages з посиланням на дані, оприлюднені на засіданні Конгресу місцевих і національних властей спільно з Національним центром реформ.

Згідно з інформацією видання, прем'єр-міністр Денис Шмигаль оцінив середню зарплату в рекордні 14,3 тис.грн. При цьому грошове забезпечення рядового солдата ЗСУ починається з 10 500 грн. У порівнянні з початком 2016 року - 7 000 грн, при середній зарплаті 4 362 грн - спостерігається падіння розмірів грошового забезпечення у співвідношенні до середньої зарплати по країні.

Нагадаємо, в Україні з липня 2021 року підвищили пенсійні виплати військовослужбовцям, які вже перебувають на пенсії. Доплати отримають майже 400 тисяч військових пенсіонерів.

Раніше народний депутат від «Слуги народу» Ірина Верещук заявила, що якщо її призначать міністром оборони, одним з перших її дій буде підвищення зарплати військовослужбовців.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: