Блінкен і Кулеба узгодили позиції США і України перед переговорами з Росією

Читать на русском
Україна, США і НАТО тісно взаємодіють з метою стримування російської агресії та узгоджують свої позиції
Кулеба та Блінкенtwitter.com

** Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обговорили позиції країн перед переговорами з РФ, які пройдуть 10-13 січня.**

Про це повідомив представник Державного департаменту Нед Прайс, а також написали на своїх акаунтах в соціальних мережах сам Блінкен і Кулеба.

«США підтвердили непохитну підтримку Сполученими Штатами незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України в умовах триваючої російської агресії... потенційні заходи реагування США і союзників на нарощування російських військ уздовж українських кордонів і майбутні дипломатичні контакти з Росією... ніяких розмов про Україну без України не буде» - повідомив Прайс.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

Блінкен написав, що США, Україна і НАТО тісно взаємодіють з метою стримування російської агресії.

«Держсекретар США Ентоні Блінкен подзвонив за підсумками міністерської зустрічі НАТО, повідомив хорошу новину: в Альянсі панує солідарність з Україною. Ми детально узгодили позиції України та США напередодні переговорів з РФ в різних форматах, обговорили двосторонній порядок денний» - прокоментував розмову глава МЗС України Кулеба.

Нагадаємо, раніше в Раді Безпеки Організації Об'єднаних Націй заявили, що підготувалися до будь-яких сценаріїв розвитку подій навколо України. ООН уважно спостерігає за тим, що відбувається.

30 грудня 2021 року голова РНБО України Олексій Данилов заявив, що в Раді не бачать на українському кордоні передумов до ескалації з боку Росії. Ситуація моніториться щодня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: