За реконструкцію Контрактової та Сагайдачного навіть не взялися у 2021 році – Кличко провалив обіцянки

Читать на русском
Віталій Кличко обіцяв у 2021 році реконструювати вулицю Сагайдачного та Контрактову площу. Але робіт так і не розпочали.
Слово і діло

Мер Києва Віталій Кличко не виконав обіцянку провести реконструкцію Контрактової площі та вулиці Петра Сагайдачного у 2021 році.

Про свої плани мер заявляв ще у травні 2020 року, нагадує «Слово і діло».

«Місто відстоюватиме пішохідну зону на Контрактовій площі та вулиці Сагайдачного. І облаштовуватиме її як одну з туристичних локацій. Наступного року ми плануємо провести реконструкцію Контрактової площі та вулиці Сагайдачного», – казав Кличко.

Які обіцянки мери мають виконати у 2022 роціВіталій Кличко знову обіцяв відкрити Подільсько-Воскресенський міст, а Сергій Моргунов – облаштувати оглядовий майданчик на Замковій горі у Вінниці.

У червні минулого року проєкт «Київська вітальня» архітектурного бюро «Buro-o» став переможцем конкурсу та отримав право на облаштування на Контрактовій площі підземного археологічного музею, перетворення частини вулиці Сагайдачного на пішохідну зону.

У грудні в КМДА заявили, що реконструкція Контрактової площі та вулиці Сагайдачного залишається пріоритетним завданням на 2022 рік. За словами Валентина Мондрієвського, наразі підготовлено проєкт розпорядження щодо затвердження вартості проєкту «Реконструкція інженерно-транспортних споруд та скверів №1, №2, №3 на Контрактовій площі». Також готове розпорядження «Про передачу функцій замовника реконструкції вулиці Петра Сагайдачного з облаштуванням пішохідної зони» та проводиться ескізний проєкт із влаштуванням пішохідної зони.

Враховуючи, що у 2021 році реконструкцію навіть не розпочали, Кличко свої обіцянки не виконав.

Зазначимо, що термін виконання обіцянок – ахіллесова п'ята Віталія Кличка. Раніше він не виконав обіцянку провести реконструкцію вулиці Хрещатик у 2021 році.

Крім того, в обіцяний Кличком термін не було завершено реконструкцію Пейзажної алеї.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: