У Британії задумалися над створенням власної гіперзвукової зброї

Читать на русском
Зараз тільки Росія, Китай і США мають на своєму озброєнні гіперзвукові ракети. Британія також хоче володіти цією зброєю
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У Британії задумалися над створенням власних гіперзвукових ракет. Якщо цей план увінчається успіхом, Британія стане четвертою країною, яка має подібну зброю (не враховуючи випробування, які проводяться в КНДР).

Плани розробки гіперзвукової зброї озвучив керівник Генерального штабу армії Великобританії Тоні Радакін, повідомляє британське видання The Times.

За його словами, зростаюча міць озброєння Росії турбує Британські збройні сили. Британія не має власних гіперзвукових ракет, однак за словами Радакіна, вона повинна мати їх, щоб мати можливість протистояти Росії.

Зараз безперечними лідерами в області гіперзвукової зброї є Росія і Китай. У США розробки гіперзвукової зброї рухаються з певним відставанням.

Так, Китай ще в серпні 2021 року випробував гіперзвукову ракету, яка здатна нести ядерну головну частину, знатно шокувавши американську розвідку. При цьому ракета здатна облетіти планету на низькій орбіті та зайти на ціль з боку, де найслабше протиракетне прикриття.

А в жовтні 2021 року США провалили випробування гіперзвукової ракети новітньої розробки. Ракета-носій була запущена, проте вийшла з ладу і не змогла виконати завдання.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: