У Раді Безпеки ООН обговорили ситуацію біля кордонів України

Читать на русском
У 2014 році Радбез діяв дуже активно. Якщо і цього разу почнеться збройне зіткнення, в ООН будуть до цього готові
Ілюстративне фотоnews.un.org

У Раді Безпеки Організації Об'єднаних Націй заявили, що підготувалися до будь-яких сценаріїв розвитку подій навколо України. ООН уважно спостерігає за тим, що відбувається.

Про це заявила постійний представник Норвегії при ООН Мона Юуль на брифінгу 4 січня.

«Поки ще рано говорити, що ми будемо робити, якщо ситуація буде розвиватися так, як ви говорите. Але можу запевнити, що ми готові до будь-якої ситуації, яка може виникнути, і уважно стежимо за тим, що відбувається» - сказала представник країни-голови ООН в січні.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

За її словами, у 2014 році Радбез діяв дуже активно. Якщо і цього разу почнеться збройне зіткнення, в ООН будуть до цього готові. З усім тим, в Організації сподіваються, що збройного конфлікту все-таки вдасться уникнути.

Нагадаємо, раніше Державний секретар США Ентоні Блінкен і представники країн Бухарестської дев'ятки (Болгарія, Угорщина, Латвія, Литва, Польща, Словаччина, Румунія, Чехія та Естонія) обговорили ситуацію, яка склалася навколо кордонів України і питання, що стосуються НАТО.

30 грудня голова РНБО України Олексій Данилов заявив, що в Раді не бачать на українському кордоні передумов до ескалації з боку Росії. Ситуація моніториться щодня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: