Військові в М'янмі розстріляли не менше 20 цивільних на півночі країни – ЗМІ

Читать на русском
Цивільні були знищені військовими за підозрою у співпраці з повстанцями, які ведуть бойові дії проти військової хунти
Ілюстративне фотоEPA - European Pressphoto Agency

У М'янмі на півночі країни імовірно військові сили уряду вбили не менше 20 цивільних в одному з сіл, а також спалили чотири десятки будинків.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцеві ЗМІ.

Інцидент з масовим вбивством стався в кінці грудня в провінції Сікайн, яка однією з перших повстала проти військової хунти, яка прийшла до влади 1 лютого 2021 року. Однак тіла виявили тільки в січні. Серед убитих мінімум четверо чоловіків старше 60 років, а очевидці заявляють про сліди тортур на тілах загиблих.

Немає ніяких точних свідчень, що вказують на причетність до масового вбивства саме військових. Однак це не виключається, оскільки остання сутичка між військовими та повстанцями в цьому регіоні сталася 31 грудня 2021 року - якраз під Новий Рік.

Нагадаємо, 1 лютого 2021 військові захопили владу в М'янмі і затримали президента, лауреата Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжи. Заколотники оголосили в країні надзвичайний стан і пообіцяли влаштувати нові парламентські вибори через рік.

2 серпня 2021 року військові, які захопили владу в М'янмі, продовжили режим надзвичайного стану на два роки та оголосили головнокомандувача збройними силами тимчасовим прем'єр-міністром країни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: