Карантин у храмах: священникам нагадали про протиепідемічні заходи

Читать на русском
Священників закликали дотримуватися протиепідемічних заходів під час Різдвяних богослужінь 6 та 7 січня.
ілюстративне фотофото з відкритих джерел

Влада Києва закликала представників християнських конфесій дотримуватися протиепідемічних заходів під час Різдвяних богослужінь 6 та 7 січня, а також перед їхнім початком проводити моніторинг стану здоров'я священнослужителів.

Як повідомила пресслужба КМДА, у столиці продовжують діяти карантинні заходи для «жовтого» рівня епіднебезпеки.

Карантин для вірян: чи варто знімати обмеження із церковних богослужіньВсеукраїнська рада церков і релігійних організацій передала до Кабінету міністрів листа з проханням пом'якшити карантин для релігійних організацій.

«У «жовтій» зоні проведення масових заходів, зокрема релігійних, дозволено лише за наявності у всіх учасників (організаторів, співробітників та відвідувачів) сертифіката про вакцинацію або негативного результату тестування на COVID-19 або документа про одужання, крім осіб, які не досягли 18 років», - сказано у повідомленні.

Так, на відвідувачах служб мають бути захисні маски чи респіратори. Не можна відвідувати масові релігійні заходи у разі респіраторних симптомів (нежить, біль у горлі, кашель, чхання, підвищення температури тощо).

«Крім того, перед проведенням богослужінь необхідно проводити моніторинг стану здоров'я священнослужителів. У культових спорудах до початку та після завершення богослужінь – провітрювання та дезінфекція, особливо поверхонь, з якими контактують парафіяни», - додали у КМДА.

Нагадаємо, на Святвечір та Різдво, 6 та 7 січня, транслюватимуть святкові богослужіння ПЦУ та УГКЦ.

Синоптики раніше дали прогноз погоди на Різдво.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: