Мешканці Трускавця залишилися без води: у чому причина

Читать на русском
Відновити подачу води до Трускавця обіцяють 4 січня, після того, як договір все ж таки буде підписано.
З відкритих джерел

Мешканці Трускавця відучора, 3 січня, сидять без води.

Про це повідомив Департамент цивільного захисту населення Львівської ОДА.

«У зв'язку з тим, що між ТОВ «Трускавецький водоканал» та КП «Дрогобичводоканал» не було укладено договір на водопостачання на 2022 рік, з 9:00 3 січня КП «Дрогобичводоканал» припинило подачу води до м. Трускавець. Підписання договору заплановане на 4 січня», - йдеться у повідомленні.

Центральне водопостачання України: скільки мереж перебуває в аварійному станіВ якому стані перебуває центральне водопостачання і водовідведення в Україні – на інфографіці.

Про те, що у разі непідписання договору водопостачання до міста буде припинено, «Дрогобичводоканал» повідомив ще 5 листопада 2021 року. Проте своєчасної відповіді від «Трускавець водоканал» не надійшло. Новий договір у підприємстві попросили надати аж 18 грудня, проте навіть після його отримання у трускавецькому водоканалі зволікали з його погодженням. Тож станом на 31 грудня договір все ще не підписали.

Відновити подачу води до Трускавця обіцяють 4 січня, після того, як договір все ж таки буде підписано.

«Попри постійні конфліктні коливання у взаєминах із «Трускавецьким водоканалом», наше підприємство зафіксувало три стратегічно важливих умови у цьому проєкті договору. Зокрема, запропонувало встановити конкретні обсяги послуги, які ТОВ «Трускавецький водоканал» збирається щомісяця купувати, передбачило чітку відповідальність у разі несвоєчасної оплати, а також окреслило точку розмежування майнової належності щодо надання послуги з централізованого водовідведення. Однак друга сторона станом на 31.12.2021 не взяла на себе зобов'язання щодо виконання цих умов, відповідно договору не підписала, тому ситуація розгорнулася таким чином», – повідомляють у «Дрогобичводоканалі».

Також у підприємстві нагадують, що станом на 3 січня борг «Трускавець Водоканалу» становить 12,5 млн. гривень.

Раніше ми писали про те, що через аварію на Попаснянському водоканалі було припинено подачу води на частину тимчасово окупованої території Луганської області.

Також нагадаємо, що з 1 січня 2022 року в Україні підвищилися тарифи на воду.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: